De beste tips voor beginnende franchisekopers!

De beste tips voor beginnende franchisekopers!

Veel mensen hebben het doel om een eigen bedrijf te hebben. Om dit proces te versnellen, kan franchisenemer worden van een gevestigd merk een aantrekkelijke optie zijn, aangezien ondernemers een bewezen succesformule kunnen gebruiken om hun beslissingen als bedrijfseigenaren te sturen. Het openen van een franchiselocatie met een gietvloer is echter geen snelle weg naar rijkdom, aangezien het succespercentage van 90% over 5 jaar dat door veel franchises wordt geprezen, een mythe is. Hoewel franchising ondernemers een aantal voordelen kan bieden, moeten franchisenemers net zo hard werken als traditionele ondernemers om van hun onderneming een succes te maken. Daarom bieden de volgende tips nuttig advies voor mensen die voor het eerst een franchise willen kopen.

Beoordeel de lokale markt

Een van de belangrijkste maatstaven voor het waarderen van een bedrijf is om te kijken naar de huidige markt van een bedrijf, te analyseren hoe die markt zich de komende jaren zal ontwikkelen en te bepalen welk aandeel van de opkomende markt het bedrijf realistisch gezien kan verwachten. gevangen nemen. Voor een particulier bedrijf kan dit soort marktonderzoek betrekking hebben op het kijken naar andere winkels in de omgeving, onderzoeken of er nieuwbouw gepland is voor de locatie en beslissen of het huidige aanbod in de markt zal voldoen aan de toekomstige vraag. Hoewel dit type proces betrekking heeft op franchisenemers, is het vaak ingewikkeld omdat je mogelijk concurreert met een andere winkel in je keten en dat de franchise bepaalt hoeveel en hoeveel je aan marketing mag uitgeven. Als gevolg hiervan kan een potentieel rijpe markt worden beperkt door factoren buiten je controle

Doe wat serieuze zelfreflectie

Een van de verleidelijke aspecten van het kopen van een bedrijf is de mogelijkheid om je eigen baas te zijn. Bij het kopen van een franchise wordt je vrijheid van eigendom echter opvallend beperkt. Hoewel je de vrijheid hebt om winkeluren en prijzen in te stellen en te beslissen wie je wilt inhuren, is je creatieve licentie als franchisenemer uiterst beperkt. Tenzij lokale verordeningen anders voorschrijven, moet je winkel eruitzien en aanvoelen als elke andere franchiselocatie in het hele land. Zo zal er bijvoorbeeld beslist een gietvloer geplaatst worden in het pand, terwijl je ook nog voor dezelfde tint moet kiezen uit de vele gietvloer kleuren.

Doe afhankelijk onderzoek en analyses

Een van de trucs voor het succesvol verkopen van een franchise is om de kans er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien voor potentiële franchisenemers. Franchises zullen vaak het succes van hun toppresteerders op de markt brengen, die elk jaar bijna een kwart miljoen dollar verdienen. Hoewel het mogelijk is om als franchisenemer tot ver in de zes cijfers te komen, komt dit vaak pas na jarenlange ervaring waarin je de tijd hebt gehad om een sterk team op te bouwen en meerdere locaties te openen. Zoals elk type bedrijf, vereist het bezitten van een franchise veel vaardigheid en hard werken. Duik diep in de documentatie en kijk of het bedrijf een sterke financiële positie heeft en of het een duurzaam bedrijfsmodel heeft.

Bepaal of de franchise verenigbaar is met je doelen

Tot slot, als alle bovengenoemde stappen haalbaar lijken en je klaar bent om franchisenemer te worden, is het tijd om je doelen te stellen. Koop je de franchise uitsluitend als een manier om een inkomen te verdienen en ben je bereid hard te werken voor een mogelijk bescheiden vergoeding? Wil je beginnen met één locatie en uiteindelijk meer winkels openen op een grote geografische locatie, om zo een van de toppresteerders van de franchise te worden? Of beschouw je het kopen van de winkel gewoon als een zakelijke kans en heb je een bedrijfswaarderingscalculator gebruikt  om te bepalen hoeveel winst je zou kunnen maken door de winkel te kopen, de activiteiten te verbeteren en deze met winst aan de volgende franchisenemer te verkopen? 

Lees meer over: