De beste groene franchises van 2022

Groen gaan is niet alleen een marketingtruc voor deze franchises - het is een integraal onderdeel van hun systemen en hoe ze van dag tot dag functioneren. Deze merken doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun bedrijven duurzaam en milieuvriendelijk zijn door bijvoorbeeld een pasjeshouder van veganistisch leer te produceren en houden bij alles wat ze doen rekening met de impact op het milieu, terwijl ze blijven groeien en bloeien in hun markten. In dit artikel vind je de beste voorbeelden van deze groene franchises. 

Gone For Good

Reid Husmer was vastbesloten om een betere, milieuverantwoorde manier te creëren om van ongewenste items af te komen. Het uiteindelijke doel is om koste wat kost het storten van afval te vermijden, waardoor recycling van bijvoorbeeld pasjeshouder heren voor individuen zo gemakkelijk mogelijk wordt. Gone For Good-teamleden komen opdagen voor een klus - hoe groot of klein ook - pakken ongewenste items in en recyclen ze, schenken ze aan goede doelen of vinden de items een nieuw thuis in hun kringloopwinkel. De missie van Good For Good is ervoor te zorgen dat de rommel van klanten echt "voorgoed verdwenen" is en op de juiste manier wordt afgehandeld.

Wild Birds Unlimited

De vogelvoeder- en natuurwinkel Wild Birds Unlimited gebruikt niet alleen milieuvriendelijke materialen in al zijn producten, maar was ook de eerste detailhandelaar die EcoClean-productbescherming aanbood in zijn voerbakken. De groene technologie voorkomt de vorming van schadelijke bacteriën op behandelde oppervlakken en beschermt zowel de vogels als het milieu. WBU zet zich ook in voor behoud en voorlichting van het publiek over het belang van natuurbehoud. De franchise werkt samen met en sponsort verschillende organisaties om deze inspanningen op het gebied van bewustwording en voortdurende actie voor milieubehoud te bevorderen.

Shuckin’ Shack Oyster Bar

Shuckin' Shack Oyster Bar, de zeevruchtenfranchise met een 'gat in de muur'-sfeer, zet zich sinds dag één in voor duurzaamheid. Het merk werkt met duurzame visserijen op alle locaties om ervoor te zorgen dat alle producten van hoge kwaliteit en ethisch verantwoord zijn. Shuckin' Shack heeft tal van initiatieven om te garanderen dat de franchise recht doet aan de Amerikaanse oceanen. In samenwerking met het Plastic Ocean Project en Surf Rider Foundation zijn 10 Shuckin' Shack-locaties gecertificeerd als Ocean Friendly Establishments, en alle locaties zullen naar verwachting eind 2022 gecertificeerd zijn.

Fibrenew

Fibrenew is gespecialiseerd in de reparatie, restauratie en vernieuwing van leer, vinyl en plastic en biedt klanten een milieuvriendelijkere en kosteneffectievere optie voor het hergebruiken van oude meubels en andere grote voorwerpen, in plaats van te kiezen voor vervanging of verwijdering. Eventueel kan dit ook gedaan worden voor een pasjeshouder dames. Door voortdurende toewijding heeft Fibrenew de hoeveelheid huishoudelijk afval die op stortplaatsen belandt op grote schaal aanzienlijk verminderd, en het blijft groeien. Huidige gegevens van het bedrijf ontdekte dat Fibrenew elk jaar meer dan 315.000 banen vervult bij het restaureren en repareren van meubels, auto's, medische, commerciële, maritieme, residentiële en luchtvaartapparatuur - dat zijn letterlijk tonnen en tonnen plastic en schadelijke materialen die elk jaar buiten stortplaatsen worden gehouden.

Lees meer over: