De belangrijkste redenen om franchisenemer te worden

Veel redenen zorgen ervoor dat mensen franchisenemer worden. Of je er nu altijd al van gedroomd hebt om je eigen baas te zijn, een bedrijf wilt dat overal kan worden gerund of op zoek bent naar een kans die zelfs in een recessie lonend is, een franchise kan perfect bij je passen. Hoewel het geen totale kortere weg naar succes is, wegen de voordelen van een franchisenemer op tegen de nadelen. Als je bereid bent er tijd en moeite in te steken, is het waarschijnlijk dat je je droom van een winstgevend bedrijf binnen een veel kortere tijdspanne zult verwezenlijken in vergelijking met het starten van een onafhankelijke onderneming. Niet overtuigd? Hier zijn een paar goede redenen waarom investeren in een franchise de perfecte carrièrestap voor je zou kunnen zijn.

Je klantenbestand bestaat al

Er is een belangrijke reden waarom franchises je een grotere kans op succes geven: klanten over de hele wereld zullen de naam van je merk kennen. Veel franchises hebben een positieve reputatie en een klantenbestand dat een onafhankelijk bedrijf jaren kan kosten om op te bouwen. Het goede aan de meeste franchisemerken is dat ze goed ingeburgerd zijn en erkend worden in hun branche. Dit bespaart je de tijd en kosten van het opbouwen van een reputatie en het opbouwen van een klantenbestand. Voor onafhankelijke ondernemers kunnen de kosten van marketing en promotionele activiteiten om de naamsbekendheid te vergroten in het begin aanzienlijk zijn.

Je bent beter bestand tegen financiële tegenslagen

Nu is het belangrijk op te merken dat geen enkele zakelijke kans, franchise of niet, volledig bestand is tegen recessies of moeilijke handelsperiodes. Er zijn echter veel factoren die franchises uniek veerkrachtig maken in moeilijke tijden. Het belangrijkste is dat de franchise die je kiest, erin geslaagd is om op ten minste één andere locatie te slagen, wat aangeeft dat het waarschijnlijk een solide bedrijfsconcept is. De fouten die een zelfstandig ondernemer kan maken als hij voor zichzelf begint, zijn al gemaakt door de franchisegever. Na verloop van tijd zal de franchisegever een succesvol en robuust bedrijfsmodel in samenwerking hebben ontwikkeld en eventuele kinderziektes hebben opgelost voordat hij zijn bedrijf franchiset. Zo hoef je niet eens zelf een energievergelijker te gebruiken aangezien de franchisegever waarschijnlijk al een samenwerking met een leverancier heeft. Veel franchises zijn doorgegaan met het opzetten van honderden of duizenden locaties die open zijn gebleven tijdens economische neergang, dus het is duidelijk dat ze het recept voor succes hebben gevonden met hun franchiseconcept.

Een veiligere weg naar zakelijk eigendom 

Al meer dan twee decennia is franchising een statistisch gezien veiligere manier gebleken om de baas te worden. Volgens de NatWest Franchise Survey van de British Franchise Association (bfa) van 2018 meldde 93% van de franchisenemers winstgevendheid, terwijl minder dan 1% van de franchisegevers de deuren sloot vanwege een commerciële mislukking. Het is ook een weg naar zakelijk eigendom als je alle drive, passie en werkethiek hebt die nodig zijn om aan de top te staan, maar het idee niet hebt – 50% van de franchisenemers geeft aan dat dit hen motiveerde om lid te worden van een franchise (proactieve marketing).

Lees meer over: