5 manieren om franchisenemers te werven

Een essentieel onderdeel van het runnen van een franchise is ervoor te zorgen dat je voldoende franchisenemers hebt om degenen te vervangen die besluiten hun franchise te verkopen of op te geven. Het werven van nieuwe franchisenemers lijkt misschien een ontmoedigende taak, maar als je deze vijf tips volgt, kun je ervoor zorgen dat je dit op de meest effectieve manier doet en dat je franchisesysteem niet kwetsbaar wordt door een gebrek aan franchisenemers in de toekomst.

Franchisegidsen

Franchisegidsen zijn waarschijnlijk de beste optie als je op zoek bent naar de beste marketingadvertenties tegen lagere kosten voor het vinden van een franchisenemer voor je bedrijf dat onder meer een plunge bh verkoopt. Hoewel het een goedkopere optie is, presteert het meestal beter dan andere opties. Dit komt doordat mensen nu liever hun onderzoek online doen, bijvoorbeeld dat iemand eerder een zoekopdracht zoals 'franchises te koop' intikt in Google vanuit het comfort van hun eigen thuis dan een franchiseshow persoonlijk bezoeken en betalen om te bezoeken. Er zijn veel franchisegidsen waarop je kunt adverteren.

Ontdekkingsdagen

Een methode om nieuwe franchisenemers voor je franchise aan te trekken die bijzonder goed werkt, is ontdekkingsdagen - of, simpel gezegd, potentiële franchisenemers voor je te krijgen zodat je hen kunt laten zien wat je bedrijf te bieden heeft, misschien inclusief een bh zonder beugel. Nodig potentiële franchisenemers uit voor een rondleiding of organiseer een evenement waar ze meer over je merk kunnen leren en met huidige ondernemers kunnen praten. Hoewel deze methoden effectiever zijn dan andere marketingopties, zijn ze meestal aan de duurdere kant van franchisemarketing.

Google AdWords

Google AdWords biedt enkele van je beste, meest kosteneffectieve opties om potentiële franchisenemers online te bereiken. Met Google kun je je advertenties alleen weergeven aan mensen die op bepaalde zoekwoorden en woordgroepen zoeken, zoals Anita bh, maar je kunt aangeven waar deze zoekopdrachten worden weergegeven en hoeveel je bereid bent te betalen per klik. Hierdoor kun je potentiële franchisenemers effectiever targeten dan traditionele methoden, terwijl je ook kosten bespaart door je advertenties op specifieke geografische locaties weer te geven.

Franchiseshows

Franchiseshows zoals de nationale franchisetentoonstelling zijn een andere zeer populaire optie voor iedereen die snel nieuwe franchisenemers wil werven. Franchiseshows zijn nog steeds een populaire optie in franchisemarketing, maar worden iets kleiner, omdat mensen nu meestal dingen liever online doen en niet persoonlijk, maar dit betekent niet dat franchiseshows dood zijn, je kunt nog steeds resultaten behalen als je een behoorlijke investering doet. Dit is een andere duurdere optie, maar kan soms goed werken voor het aanmelden van nieuwe aspirant-franchiseondernemers.

Sociale media

Social media is een geweldige manier om je merk op te bouwen en erkenning te krijgen voor je franchise. Houd relevante hashtags in de gaten en plaats interessante inhoud om te promoten en te werven. Sociale media kunnen je ook helpen om waardevol inzicht te krijgen in wat mensen zoeken in een franchise en je in staat stellen om eventuele vragen te beantwoorden. Als iemand meer wil weten over franchising, maar specifieke vragen heeft, kunnen sociale media meteen antwoorden geven!

Lees meer over: