5 belangrijke tips voor je eerste bezoek aan Tenerife!

Hier vind je onze Insider-gids met de meest essentiële tips voor je eerste bezoek aan Tenerife, inclusief de belangrijkste dingen die je kunt doen tijdens je eerste bezoek aan Tenerife. Santa Cruz de Tenerife is samen met Las Palmas de hoofdstad van de Canarische Eilanden en de thuisbasis van bijna de helft van de totale bevolking van Tenerife. Ondanks deze populariteit bij de lokale bevolking, is het meestal niet zo druk met de zon zoekende toeristen die het zuiden van het eiland bezoeken. Daarom is het een aanrader om van Santa Cruz je thuisbasis te maken tijdens je eerste bezoek aan Tenerife. Gebruik hierbij de onderstaande tips!

Leer wat Spaans voordat je aankomt

Ondanks dat Santa Cruz de Tenerife een populair gebied is onder de inwoners, is het niet zo populair bij toeristen in vergelijking met het zuiden van het eiland; het grootste deel van het toerisme in Santa Cruz komt van de cruisestops in de haven. Santa Cruz is de perfecte bestemming als je de ware cultuur van Tenerife wilt opsnuiven, aangezien het niet specifiek is gebouwd rond toerisme en attracties. Het zal je tijdens je verblijf helpen als je een beetje Spaans kent, bijvoorbeeld als je bij autoverhuur een vierwieler wilt huren. 

Praat met de lokale bevolking

Een van de leukste aspecten van reizen naar het buitenland is mensen ontmoeten. Doe een poging om met de lokale bevolking van Santa Cruz te praten, drink een biertje met hen en je zult dingen leren over de prachtige stad die reisgidsen je niet vertellen. De mensen van Tenerife zijn enkele van de meest gastvrije en warme mensen die je ooit zult ontmoeten. 

Verken het Teide National Park

Hoewel Santa Cruz gewoon geweldig is, waarom zou je je verblijf niet opbreken met een dagtocht naar het betoverende Teide National Park? Ga dus direct een auto huren Tenerife! Maak vervolgens een tocht boven de wolken en vergaap je aan de bijna 4 kilometer hoge berg Teide en zijn vulkanische landschap. Soms is het fijn om even weg te zijn van de drukte van de stad en je onder te dompelen in de meer natuurlijke landschappen die het eiland te bieden heeft.

Bezoek het Parque Garcia Sanabria

Midden in het stadslandschap van Santa Cruz ligt de mooiste, groene, botanische tuin die floreert bij warm weer. Het staat vol met een hele reeks kleurrijke planten en groen, evenals fonteinen, kleine looppaden en de lokale fauna. Het is gemakkelijk om een paar uur door dit park te dwalen en je te verbazen over de natuurlijke schoonheid. Aan een auto huren Rhodos voor je volgende vakantie zul je hier niet denken…

Eet lokale en authentieke gerechten

Als je wilt genieten van de authentieke Canarische keuken, doe je er goed aan de eetstalletjes en restaurants op de meer toeristische locaties, zoals de Plaza de España, te vermijden. Nu is dit op de meeste vakantiebestemmingen meestal vanzelfsprekend, maar we weten allemaal dat het verleidelijk kan zijn om een hapje te eten van de dichtstbijzijnde plaats die je passeert. Gebruik juist de aanbevelingen van de locals om restaurants die lokale en authentieke gerechten maken te vinden!

Lees meer over: